Thibaut Courtois ziet Genks toptalent weldra doorstromen: "Hij beschikt over zoveel kwaliteit dat hij snel zijn kans zal grijpen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties

Thibaut Courtois heeft lovende woorden voor aanstormend talent Nordin Jackers

Thibaut Courtois ziet Genks toptalent weldra doorstromen: "Hij beschikt over zoveel kwaliteit dat hij snel zijn kans zal grijpen"
Foto: © photonews

Thibaut Crourtois verliet in de zomer van 2011 KRC Genk met een titel op zak. Vijf jaar later staan opnieuw twee talenten klaar om door te breken in de Limburgse hoofdmacht.

Courtois volgt zijn voormalige werkgever nog op de voet en kan de waarde van Nordin Jackers (18) en Gaetan Coucke (17) dan ook goed inschatten. "Nordin ken ik al van toen ik nog veel jonger was", vertelt onze nationale nummer 1. "Hij heeft samen met Gaetan een enorme evolutie doorgemaakt."

Jackers maakte dit seizoen al deel uit van de A-kern en voelt zich klaar voor een plek onder de lat. "Ik zag hem onlangs aan het werk op training. Nordin beschikt over zoveel kwaliteit dat hij snel zijn kans zal grijpen. Hopelijk gaat hij een mooie carrière tegemoet."

Ook de spelers waar ik naar opkeek zoals Joao Carlos en Jelle Vossen werden later ploegmaat

Jackers en Coucke waren in het Genkse kampioenenjaar met Courtois ballenjongen van dienst. Na het laatste fluitsignaal in de titelmatch klommen beide jonkies op de schouder van de Chelsea-doelman.

"Zéér herkenbaar", gaat Courtois verder. "Ook de spelers waar ik naar opkeek zoals Joao Carlos en Jelle Vossen werden later ploegmaat. Of ik bij een zege over hun schouder klom? Dat zou wel kunnen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties