Zweden houdt hart al vast: "Dat was de slechtste ref van het hele WK"

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 10 reacties
Zweden houdt hart al vast: "Dat was de slechtste ref van het hele WK"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het eerste doelpunt van dit EK was er al meteen één met een geurtje aan. De Fransman Giroud kopte de 1-0 voorbij de Roemeense doelman Tatarusan, maar hinderde die eerst met de linkerarm. Scheidsrechter Kassai keurde het doelpunt toch goed...

Kritiek op de scheidsrechters, die zal er altijd zijn op grote toernooien, maar welke ref zal zich als volgende de woede van een hele natie op de hals halen met een duidelijke blunder ?

Volgens de Zweedse pers bestaat er weinig twijfel dat de omstreden Serviche scheidsrechter Mazic ook (weer) zal blunderen. En die fluit maandag Zweden-Ierland...

Milorad Mazic was al één keer eerder op een groot toornooi (het WK in Brazilië in 2014) en leidde er toen Duitsland-Portugal en Argentinië-Iran. Dat hij toen geen beste beurt maakte is een understatement :

"Hoe kan zo'n man 's nachts slapen !?"

Iraanse bondsoach Carlos Queiroz was woedend nadat Mazic Iran geen strafschop gaf na een overtreding van Zabaleta op Dejagah tijdens Argentinië-Iran. "Dat was een zuivere penalty plus een rode kaart. Waarom doet die ref dat? Hoe kan zo'n man 's nachts slapen!?". Journalist Timothy Bancroft-Hinchey deed er nog een schepje bovenop: "Hij is ofwel van van kwade wil ofwel incompetent."

De Iraanse voetbalbond diende achteraf ook nog een officiële klacht in tegen Mazic.

"Mazic was de slechste ref van het hele WK in Brazilië"

Dat schrijft Zweedse journalist Fredrik Jönsson in Aftonbladet en hij geeft daarmee niet enkel zijn persoonlijke mening. 87.361 andere mensen waren het met hem eens en stemden daarom op Mazic in een online referendum na afloop van het WK 2014. Mazic kreeg daarmee ongeveer 80% van de in totaal 110.000 stemmen en mocht zich daarmee 'de slechtste ref van het WK' noemen.

Bent u ook benieuwd wat Zlatan maandagavond over Mazic zal zeggen? Wij alvast wel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties