Wilmots houdt lippen stijf op elkaar: "Daar wil ik niet op antwoorden"

Wilmots houdt lippen stijf op elkaar: "Daar wil ik niet op antwoorden"
Foto: © photonews

Wie gedacht had dat Marc Wilmots een tipje van de sluier zou oplichten over de opstelling waarmee hij morgen gaat spelen, was eraan voor de moeite. Ondanks een moedige poging van een Engelse journalist.

Het was zelfs heel goed geprobeerd: "Mister Wilmots, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen worden in Engeland als één van de beste verdedigende duo's gezien. Denkt u eraan om hen morgen ook centraal te zetten?"

Daar wil ik niet op antwoorden - Marc Wilmots

Het antwoord kwam even vlug als de vraag: "Daar ga ik niet op antwoorden. Correctie, daar wil ik niet op antwoorden. Jullie zullen morgen wel zien hoe ik ga spelen, daar ga ik nu niets over zeggen. Maar ja, die twee doen het goed centraal, maar ze zijn ook al vier jaar lid als flankverdedigers van één van de beste verdedigingen van Europa", aldus Wilmots.

Dat Fellaini een basisplaats krijgt, staat praktisch vast. En Laurent Ciman lijkt de rechtsachter te gaan worden. Over Vermaelen wou hij dan wel weer iets kwijt. "Hij is klaar om 90 minuten te spelen", zei Wilmots kort.

En dan over de verwachtingen voor de match. Iemand wou wel weten wat hij van het huidige Italië vindt, in eigen land afgemaakt als één van de slechtste generaties ooit. "Het maakt hen nog gevaarlijker als ze in zo'n positie geduwd worden. Antonio Conte heeft er een groep strijders van gemaakt.

We hebben België zijn kleuren teruggegeven, ze hebben iets om trots op te zijn

Marc Wilmots

"En jullie hebben ook de match Frankrijk-Roemenië gezien. Dat is een voorbode van wat ons wacht. Er zijn geen makkelijke matchen. Er hebben sommige spelers na 42 minuten al krampen. Dat is het teken dat iedereen alles geeft om door die drie eerste matchen te geraken."

Dat een hele natie droomt van het allerhoogste geeft nog meer druk. "Hoop is iets fantastisch. We verwachten 18.000 Belgen. We hebben de laatste vier jaar België zijn kleuren teruggegeven. Ze hebben iets om trots op te zijn. Er is grote druk, maar ik prefereer het zo. De supporters zijn er voor ons. Mijn boodschap aan hen? We gaan het maximum geven om ze plezier te schenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties