Iers bondscoach krijgt de moeilijkste vraag van de dag: "Hoeveel Belgen er in mijn ploeg zouden spelen?"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Bordeaux
| 1 reacties
Iers bondscoach krijgt de moeilijkste vraag van de dag: "Hoeveel Belgen er in mijn ploeg zouden spelen?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Martin O'Neill kon net als Antonio Conte niet genoeg superlatieven vinden om België te bewieroken. Een tactiek om in de underdogrol te kruipen natuurlijk. Al is het verschil tussen de twee ploegen wel groot.

De Rode Duivels spelen quasi stuk voor stuk bij topploegen, terwijl veel van de Ieren in de Engelse tweede klasse terug te vinden zijn. "Ik hoop dat ze zien dat er veel spelers van ons niet op hun niveau spelen", aldus O'Neill. "Zo werkt het immers niet in het voetbal."

Hij kreeg ook de vraag hoeveel spelers van België bij Ierland in de ploeg zouden staan. "(twijfelt) Euhm, dat zouden er toch een deel zijn", bleef hij diplomatisch. "Hoeveel zal afhangen van wat we morgenavond zien. Maar het mag duidelijk zijn dat België een heel getalenteerd geheel heeft. Als ze toch nog het EK zouden winnen, zou me dat niet verbazen."

O'Neill lijkt de Belgen helemaal te willen ophemelen. "Ze kregen heel wat kritiek om hun nederlaag tegen Italië. Tegen Italië verliezen is geen schande hé. Als je individuele kwaliteiten hebt zoals België... Pfff, dat is toch indrukwekkend. Dat er verdeeldheid is? Daar wil ik niet op reageren. Ik denk dat ze hen vergelijken met Nederland omdat ze geografisch dichtbij liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties