Wat als... Wilmots vertrekt? 14 (top)trainers die bondscoach van de Rode Duivels kunnen worden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 206 reacties
Wat als... Wilmots vertrekt? 14 (top)trainers die bondscoach van de Rode Duivels kunnen worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische Voetbalbond (KBVB) zal de komende dagen zeker en vast nog geen beslissing nemen omtrent de toekomst van bondscoach Marc Wilmots. Maar toch... Het heeft er alle schijn van weg dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe oefenmeester aan het roer staat bij de Rode Duivels.

Deze nationale ploeg heeft duidelijk nood aan een trainer met naam en faam die hen naar ongekende hoogtes kan stuwen. Een ervaren trainer die zijn strepen heeft verdiend, of een iets jongere coach die in staat is om de Rode Duivels beter te maken.

Preud'homme en Vanhaezebrouck

Als we het over een opvolger voor Wilmots hebben, dan wordt er meteen gedacht aan coaches zoals Michel Preud’homme (Club Brugge) en Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent). Één probleem: beide heren liggen nog vast bij hun club en lijken het project op clubniveau ook voorrang te geven.

Al zijn er natuurlijk nog Belgische coaches die mogelijk in aanmerking komen. Denk maar aan Peter Maes (KRC Genk), Frank Vercauteren (Samara) en Francky Dury (Zulte Waregem). Maar ook hier geldt dat al die coaches momenteel bij een clubteam onder contract liggen.

De interessante Belgische pistes

  • Michel Preud'homme
  • Hein Vanhaezebrouck
  • Frank Vercauteren
  • Francky Dury
  • Peter Maes

Of toch maar een buitenlander?

Moet de KBVB straks dan maar voor een grote buitenlandse naam gaan? Dat is zeker en vast een optie. Er zijn tal van coaches beschikbaar die niet onmiddellijk ‘neen’ zouden zeggen tegen het trainen van zo’n getalenteerde generatie voetballers. Hieronder geven we u enkele namen mee:

Wie draagt jouw voorkeur weg?

23%
13%
4%
4%
2%
14%
8%
2%
8%
4%
2%
4%
5%
9%
5%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties