Top&Flop Het begon en eindigde met ... Fellaini

Het begon en eindigde met ... Fellaini
Foto: SDG

Speeldag 5 op het EK is voorbij, hoog tijd dus voor een round-up. Wie viel op ten positieve zijde en ten negatieve zijde? Wij gieten het in een overzichtje van de kwartfinales.

TOP

Duitsland

De Duitsers zijn in de halve finales geraakt. Niet dat ze zo geweldig speelden, maar Joachim Löw had een plan op de 3-5-2 van Italië. Hij leerde uit eerdere fouten en legde het team aan banden.

Het was dus niet genieten, maar wel resultaatgericht. En dat is in de kwartfinales van het EK nu eenmaal waar het echt om draait. Er zijn landen die er nog iets van kunnen leren.

IJsland & Wales

Het ene 'kleintje' ligt eruit, het andere doet nog verder. Maar beide ploegen hebben zich de voorbije weken wel echt laten zien aan de voetbalwereld.

Bovendien hebben de Ijslanders en de Welshmen ook nog eens fantastische fans. Hoe de IJslanders zelfs na de 5-2 nederlaag tegen de Fransen bleven klappen? Fantastisch!

FLOP

Krabben aan het hoofd

Marc Wilmots had het niet helemaal op orde. Een week of drie na de vorige nederlaag op het EK -tegen Italië in een 3-5-2 - gingen de Rode Duivels opnieuw onderuit tegen een ploeg dat de 3-5-2 hanteert.

Het begon en het eindigde bij Marouane Fellaini. Verder dan wat drieste fouten en twee gele kaarten kwam hij niet in dit toernooi, de toorn van het vaderland was voor Wilmots zelf.

Penalty's op zijn Italiaans

Je zal maar Gianluigi Buffon heten. De Duitsers drie keer zien missen op strafschop. Dromen van de halve finales. Om vervolgens je zootje ongeregeld 4 strafschoppen te zien missen.

Zeker de elfmeters van Pellè en Zaza waren eigenlijk te gek om het nog normaal te vinden. Het penaltytrauma kwam opnieuw boven bij de Squadra, met Conté verliezen we misschien wel het kleurrijkste figuur van het toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties