Het hoopvolle debuut van Chipciu: acties over links, slalommen door het centrum en kennismaken met het Anderlechtse penaltysyndroom

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 0 reacties
Het hoopvolle debuut van Chipciu: acties over links, slalommen door het centrum en kennismaken met het Anderlechtse penaltysyndroom
Foto: © photonews

Nieuwkomers De Maio, Appiah en Hanni zag de Anderlecht-aanhang al aan het werk in het shirt van paars-wit. In de oefenmatch van woensdag tegen Heerenveen was ook de kersverse aanwinst Alexandru Chipciu aan de beurt.

Hoewel de Roemeense winger dinsdag pas zijn handtekening onder een vierjarig contract zette, verscheen hij een dag later aan de aftrap in het Astridpark.

"Een type Bart Goor", noemde zijn landgenoot Alin Stoica Chipciu . (lees verder) De EK-ganger liet zich voor de pauze meer dan eens in het spel betrekken. Enkele acties over links, een afvallende bal geplaatst met rechts en twee keer onderuit gehaald in de vijandelijke zestien.

Applauswissel

De eerste keer had Chipciu het geluk niet aan zijn zijde, de tweede keer wel. Het moment waarop de international meteen kennismaakte met het Anderlechtse penaltysyndroom.

Na de pauze liep de tank van de nieuwkomer logischerwijs snel leeg, al had hij wel nog een héérlijke slalomactie voorbij enkele Friezen in petto voor de fans. Chipciu kreeg er in minuut 70 een applauswissel voor in de plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties