Preview 1B (AFC Tubeke): De Koreanen willen zo snel mogelijk naar eerste

Preview 1B (AFC Tubeke): De Koreanen willen zo snel mogelijk naar eerste
Foto: © photonews

Tubeke is niet zomaar een meelopertje in 1B. De Koreaanse investeerders hebben een project op poten gezet dat naar de eerste klasse moet leiden. Een ploeg om rekening mee te houden.

Ambities

Achtste in 2015, vierde in 2016, als we de logica volgen wordt Tubeke dit seizoen kampioen. Met de Koreaanse investeerders hebben de Brabanders alvast serieuze middelen tot hun beschikking. Maar Tubeke zal eerst zijn plaats moeten vinden tussen de 'grote namen' van 1B: Antwerp, OHL, Cercle en Lierse.

Het zal een spannende strijd worden, maar alles is mogelijk. Met een ervaren coach als Goudet heeft Tubeke alvast de juiste man aan het roer. Hij bracht enkele seizoenen geleden Le Mans terug naar het hoogste Franse niveau.

In en out

IN : Dudouit (Les Herbiers, Fra), Nirisarike (STVV), Rausin et Amallah (Moeskroen), Beunardeau (Nancy, Fra), Goudet (vrij), Pires (vrij)

OUT: Liard (RWDM), Figys (Anderlecht), Saussez (Union), Di Stefano (Sedan, Fra), Fennouche (?), Dijoux (?), Bocognano (?), Grosperrin (?), Deher (Avranches, Fra), Ulens (La Louvière), Marlot (?)

Sterktes en zwaktes

De kern werd versterkt met jongens als Nirisarike, Rausin, Amallah, Beunardeau en Dudouit. En de club kan rekenen op Diallo, auteur van 17 doelpunten vorig seizoen. En met Sengelia hebben ze een talent rondlopen dat nog hoge ogen kan gooien.

Tubeke kan rekenen op een goed uitgebalanceerd geheel met jeugd en ervaring. Het enige minpunt kan zijn dat aanvaller Diallo al 34 is en serieus op zijn fysieke paraatheid moet letten. En hij is één van de sleutelspelers van de ploeg...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties