Reactie Defour en Tielemans, dat gaat niet samen? Wel met een sleutelrol voor Dendoncker

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 23 reacties
Defour en Tielemans, dat gaat niet samen? Wel met een sleutelrol voor Dendoncker
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'Tielemans en Defour, dat werkt nooit.' Het was de algemene teneur na vorig seizoen. Besnik Hasi had het verschillende keren geprobeerd, maar slaagde er niet in. Met een iets andere invulling lijkt René Weiler er wel een machine van te kunnen maken.

Het grote verschil is dat Defour zich niet meer met de taken van Leander Dendoncker gaat bemoeien. Iedereen heeft een duidelijk afgelijnd takenpakket. Dendoncker gaat de bal ophalen bij de verdediging en verdeelt van daaruit, Defour staat iets hoger en wisselt af met Tielemans, al blijft die normaal gezien nog net iets hoger staan.

Leander zit vol vertrouwen, dat zie je

Dat Dendoncker vorig seizoen lange tijd geblesseerd was, kan misschien wel de grootste aderlating voor Anderlecht geweest zijn. "De ballen ophalen bij de verdediging, dat is nu voor mij", bevestigt Dendoncker. "Steven en Youri spelen iets hoger. Waarom het vorig jaar niet werkte? Ik weet het niet. De instelling is nu wel heel goed en de trainer gelooft in ons. We werken ook dagelijks op training op de wisselwerking tussen ons om automatismen te creëren. En waar ik nu sta, daar sta ik het liefst."

Tielemans voelt er zich alvast ook goed bij, al is altijd gezegd dat hij geen 'nummer 10' is. Maar voorlopig bewijst hij wel het tegendeel. "Doordat Leander voor de verdediging blijft, hebben Steven en ik een vrijere rol. Al moet ik mijn defensieve taken ook uitvoeren hoor. Leander zit trouwens vol vertrouwen, dat zie je. We zetten ook hoge druk, wat het voor ons makkelijker maakt", aldus Tielemans, die Hanni van zijn 'normale' positie weghoudt.

Defour moet de bal niet meer ophalen bij de verdediging.

"Ja, de trainer zet hem op links, maar daar maakt hij ook het verschil, zoals jullie vandaag zagen. We veranderen onder elkaar ook veel. Dus hij komt ook wel op mijn positie te staan. Het collectief doet het goed en dat is het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties