Weiler zegt wat op Anderlecht aanslaat: "De manier waarop is belangrijker dan het resultaat"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 12 reacties
Weiler zegt wat op Anderlecht aanslaat: "De manier waarop is belangrijker dan het resultaat"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerste les van hoe maak je jezelf populair op Anderlecht? Je maakt het resultaat ondergeschikt aan de manier waarop je speelt. En als je goed speelt, volgen de resultaten toch automatisch.

René Weiler heeft een academisch diploma en is allesbehalve een dommerik. Dus had hij die les al na een paar weken door. Of zit het gewoon ingebakken bij de Zwitser? In ieder geval laat hij zijn ploeg voetballen zoals ze het op Anderlecht graag zien: zoveel mogelijk doelpunten maken. Heeft dat tot gevolg dat Anderlecht soms in het mes gaat lopen? Dat neemt hij er dan maar bij.

Als ze voorstaan, moeten ze verder de kloof uitdiepen

"De manier waarop primeert bij mij altijd op het resultaat", zei hij na de zege tegen Kortrijk. "Als je goed speelt, volgt het resultaat toch meestal. Ik ben blij met wat de ploeg vandaag laten zien heeft. Als ze voorstaan moeten ze voetballen om die kloof uit te diepen. En dat hebben ze blijkbaar begrepen."

En daarmee heeft hij waarschijnlijk gezegd wat elke Anderlecht-fan graag hoort. De titel is een wens, plezier beleven aan de matchen is een must. Als Weiler die filosofie in zijn ploeg kan blijven pompen, is hij een lang leven beschoren in het Constant Vanden Stock-stadion. Want hoe je het ook draait of keert, een Anderlecht-coach gedijt bij de gratie van de fans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties