De Sutter doodeerlijk: "Ik ben voor het geld gegaan"

Redactie
| 19 reacties
De Sutter doodeerlijk: "Ik ben voor het geld gegaan"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter verdient zijn boterham tegenwoordig bij Lokeren. Al zal die daar niet zo goed belegd zijn als wat hij het voorbije jaar bij Bursaspor verdiende. Sportief was het een ramp, financieel een meevaller.

De Sutter is daar eerlijk in: het speelde mee in zijn keuze. "Ik ben ook voor het geld gegaan, daar moet ik niet belachelijk over doen. Michel Preud'homme vroeg me of ik er zo veel meer kon verdienen dan bij Club Brugge. Ik zei dat het echt een groot verschil was. Hij gaf daarop toestemming om te vertrekken, als de transferprijs ook goed zou zijn. 1,8 miljoen euro euro voor een spits van dertig is niet weinig", aldus De Sutter in Sport/Voetbalmagazine.

Ik had bij Bursaspor nooit het gevoel dat ik echt een kans kreeg

Maar bij Bursaspor ging het snel bergaf. "Ik had er nooit het gevoel dat ik echt een kans kreeg. Merkwaardig, want ik was met veel show binnengehaald. In de tweede match werd ik er na een uur afgehaald, daarna was het over. Ik mocht nog twee keer spelen in de beker en scoorde twee keer, maar er veranderde niets."

"Volgens mij kwam het omdat er financiële problemen waren en ik een advocaat aanstelde om mijn geld te krijgen. In het begin is het frustrerend dat je zo weinig krediet krijgt. Maar zo kan je niet blijven rondlopen. Ik ben rustig gebleven en ben mijn plicht blijven doen, ik werd er tenslotte goed betaald."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties