De mogelijke opvolger van Defour uitgelicht: geweldig potentieel, nooit echt helemaal doorgebroken

Redactie
| 10 reacties
De mogelijke opvolger van Defour uitgelicht: geweldig potentieel, nooit echt helemaal doorgebroken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdagochtend deelde we u reeds mee dat Anderlecht Steven Defour mogelijk kwijt is aan Al Jazira. In Brussel houden ze rekening met een mogelijk vertrek van de middenvelder en daarom werd er al gezocht naar een opvolger. Marco van Ginkel wordt genoemd als vervanger.

Marco van Ginkel is de naam die het meest genoemd wordt om Defour op te volgen. De Nederlander werd ooit bestempeld als hét wonderkind van het Nederlandse voetbal, maar doorbreken kon hij echter nooit. Zes jaar geleden maakte van Ginkel zijn debuut bij Vitesse, drie jaar later werd hij voor ruim tien miljoen euro aan de Engelse topclub Chelsea verkocht.

Maar het lukte de toen 20-jarige van Ginkel nooit om echt door te breken in de Premier League. Een gescheurde kruisband in zijn nog prille carrière bij Chelsea hielp daar zeker niet bij. Het seizoen daarna werd de middenvelder een seizoen aan AC Milan uitgeleend, in de hoop om daar meer speelminuten te vergaren.

Maar het waren opnieuw blessures die roet in het eten gooiden voor van Ginkel. Toch kwam hij uiteindelijk nog in 17 wedstrijden in actie voor de Rossoneri. Nog een jaar daarna volgde een uitleenbeurt aan Stoke City, traditieclub in de Premier League. Van Ginkel begon zijn eerste wedstrijden in de basis, daarna moest hij genoegen nemen met een plek op de bank.

Enkele maanden geleden werd de ooit zo talentvolle middenvelder aan half seizoen aan PSV verhuurd. Daar speelde van Ginkel een sterk seizoen, met de landstitel als absolute bekroning. En daar kwam opnieuw het talent van de momenteel 23-jarige speler naar boven.

Een van Ginkel op dat niveau kan zeker een rol van betekenis spelen bij Anderlecht en zelfs de ideale vervanger van Defour worden. Maar pijn aan knie zorgt er opnieuw voor dat het moeilijk is voor de Nederlander. Daarom besloot hij recent nog om verder bij Chelsea te herstellen en niet naar PSV te verkassen.

Ideale vervanger?

En daar ligt dan ook meteen het probleem voor Anderlecht. Indien Defour besluit om te vertrekken, dan moet er een speler komen die onmiddellijk klaar is om het middenveld in handen te nemen. Niet een speler die nog met blessurezorgen kampt.

Maar laat het duidelijk zijn: van Ginkel heeft het potentieel om de ideale vervanger voor Defour te zijn. Anders had Chelsea destijds nooit meer dan 10 miljoen euro betaald voor de nog altijd maar 23-jarige van Ginkel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties