Twee maanden Weiler, twee maanden incidenten en dissidenten

Twee maanden Weiler, twee maanden incidenten en dissidenten
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zaterdag is René Weiler twee maanden aan de slag als hoofdcoach van Anderlecht. En dat zullen ze daar geweten hebben. Nog nooit ging een nieuwe trainer zo als een stier tekeer in de porseleinen kleedkamer. Maar is dat niet net wat dit Anderlecht nodig had?

20 juni

René Weiler wordt binnengehaald als nieuwe coach van Anderlecht. De relatief onbekende Zwitser krijgt de taak om met de grove borstel door de kleedkamer te gaan. En die taak nam hij letterlijk...

30 juni

Na de tweede oefenmatch op het veld van Oudenaarde trekt Weiler al aan de alarmbel: er moet versterking bijkomen in alle linies. Herman Van Holsbeeck is op dat moment druk bezig om zijn coach tegemoet te komen.

4 juli

De eerste valse noot in het paars-witte huishouden. Weiler laat zien waar hij voor staat: een directe en open communicatie naar zijn groep toe. Als hem iets niet aanstaat, zegt hij dat voor de volle kleedkamer. Zo mocht Kara Mbodji dat als eerste ondervinden. De Senegalese verdediger ging in de clinch met zijn coach, maar herpakte zich daarna. Maar het was een teken aan de wand.

12 juli

Weiler maakt zijn selectie voor de stage bekend: daarbij geen Lukebakio, Kawaya, Leya Iseka,... De Zwitser wil enkel volledig fitte spelers mee hebben. Daarom ook dat Kara thuis bleef, want die was nog aan het herstellen van zijn blessure. Maar de jeugd kreeg een boodschap dat het hen niet in de schoot geworpen zou worden.

Okaka moet zich al geen illusies meer maken.

14 juli

Er is even een incident met Praet, die zich naast het veld ging zetten nadat zijn coach hem tot orde riep. Later bleek dat Praet last had van zijn blessure.

25 juli

Na Kara is het nu de beurt aan Okaka om dissident te spelen. Maar de ruzie met de Italiaanse spits escaleerde en de temperamentvolle Okaka weigerde zijn excuses aan te bieden. Tot de dag van vandaag is er nog geen oplossing gevonden voor de man die nu bij de B-kern traint.

26 juli

Weiler speelt met het idee om Defour kapitein te maken. Een storm aan verontwaardiging ontsteekt bij een groep harde supporters die Defour nog altijd niet vergeven hebben omwille van wat er gebeurde toen hij nog bij Standard speelde. Weiler kijkt nietbegrijpend toe en zou in de club gezegd hebben dat hij dit nog nooit meemaakte.

3 augustus

Weiler krijgt zijn eerste tik. Na een 2-2 in Rusland krijgt Anderlecht slaag van FK Rostov in eigen huis. De coach vraagt zich openlijk af of het nu al het moment is om kritiek te geven aangezien hij een volledig nieuwe ploeg moet bouwen.

6 augustus

Weiler zet na de match tegen Kortrijk serieuze vraagtekens bij de blessure van Dennis Praet. Zijn mening is dat Praet nog steeds met een transfer bezig is en als dat het geval is, kan hij hem niet gebruiken. Een week later speelt Praet wel tegen STVV.

50 dagen hield De Maio het uit bij Anderlecht.

12 augustus

Weiler blijft de harde beslissingen niet schuwen. Na minder dan een halfuur in de wedstrijd tegen STVV wisselt hij Fabrice N'Sakala. De linksachter baalt, maar had de week ervoor al een verwittiging gekregen doordat hij niet in de wedstrijdkern zat tegen Kortrijk.

15 augustus

Weiler komt voor de tweede keer in aanvaring met Sebastian De Maio, de man die voor 3,3 miljoen de problemen in de defensie moest komen oplossen. Na het dispuut is er geen toekomst meer voor de Fransman en die gaat vandaag nog zijn transfer in orde brengen. Na 50 dagen is hij dus alweer weg.
15 augustus: Weiler komt voor de tweede keer in aanvaring met De Maio

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties