Beker van België: Losada en Clepkens helden van Het Kiel na spektakelstuk

Caroline Tonnelier
| 30 reacties

Terwijl de competitie in de 1e klasse A en 1e klasse B al enkele weken aan de gang is, wordt er op de lagere niveaus gestreden om de volgende ronde in de beker. En gestreden werd er!

Op Het Kiel kreeg het publiek een waar spektakelstuk voor de kiezen. Na de reguliere speeltijd was het 1-1. Aan de rust stond het nog 0- 1 voor VW Hamme, maar met een elfmeter van Losada dwong Beerschot-Wilrijk verlengingen af.

Hattrick Losada

En dat werden dertig zenuwslopende minuten. De bezoekers uit Hamme kwamen op voorsprong, maar opnieuw was het Losada die voor de gelijkmaker zorgde. En daar bleef het niet bij: met zijn derde van de avond leek hij Beerschot-Wilrijk de kwalificatie te gaan bezorgen.

De bezoekers gaven de moed echter niet op en sleepten nog strafschoppen uit de brand. Daarin was er een heldenrol weggelegd voor doelman Clepkens: hij pakte twee strafschoppen en zo kon de thuisploeg de penaltyreeks met 4-1 winnend afsluiten.

Ook Deinze bekert voort

Ook in het Oost-Vlaams duel tussen Deinze en Wetteren-Kwatrecht moesten er penalty's aan te pas komen. Net als op Het Kiel was het geen partij voor hartlijders. Na 90 minuten stond het 1-1, na 105 stond de thuisploeg op voorsprong, maar uiteindelijk stelden de bezoekers in de tweede verlenging nog gelijk. Deinze bleek de betere in de strafschoppenreeks.