Huiswerk bijna af: dit heeft Gent nog nodig

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Huiswerk bijna af: dit heeft Gent nog nodig
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Met het einde van de transferperiode in zicht, bekijken we hoever de topclubs staan in hun koopwoede. Hebben ze nog heel wat nodig, of zijn een of twee versterkingen voldoende? Vandaag kijken we naar het huiswerk van AA Gent.

Met Matz Sels en Laurent Depoitre vertrokken al twee absolute sterkhouders de Gentse rangen, maar hun vertrek werd opgevangen door jongens als Rinne, Kujovic en Perbet. Ook in de defensie moest er sowieso nog iets bij.

Uniek in de Gentse kern: Neto

Gent had lang geen échte doublure voor Nana Asare, maar lijkt die met Davidadze gevonden te hebben. Taravel moet verder voor meer concurrentie zorgen centraal in de verdediging na het vertrek van Rafinha.

Gent heeft dus al heel wat werk verricht en lijkt bijna klaar. Toch moet er nog een vacante positie ingevuld worden. Voor Renato Neto is er immers geen alternatief. Met zijn lengte en duelkracht is hij een unicum op het Gentse middenveld.

Wat met Kums?

Op het middenveld is het vooral afwachten wat er met Kums gaat gebeuren. Als de middenvelder nog vertrekt, moet er ook voor zijn positie een waardige vervanger gezocht worden. Nog een mogelijkheid aan de kant van de inkomende transfers is een pure rechtsachter als vervanger van Thomas Foket, maar dat is geen prioriteit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties