Genk gaat 'gouden zaak' doen met miljoenentransfer Kebano, oude bekende moet hem vervangen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 39 reacties
Genk gaat 'gouden zaak' doen met miljoenentransfer Kebano, oude bekende moet hem vervangen
Foto: © photonews

Eén jaar geleden wilde quasi iedere Belgische topclub hem aantrekken. KRC Genk ging uiteindelijk met de fel begeerde speler aan de haal. Maar Neeskens Kebano kon nooit volledig overtuigen in Limburg. En kijk eens aan, nu staat hij op het punt om België te verlaten.

Het Nieuwsblad meldt dat Genk en Fulham een akkoord bereikt hebben over de transfer van de 24-jarige Kebano. Vandaag (dinsdag, nvdr.) ondergaat de aanvallende middenvelder medische testen in Londen. Brengen die niets verdachts aan het licht, dan is de transfer een feit.

Een transfer waar Genk héél wel bij zal varen. Volgens de krant zal de Limburgse club zomaar eventjes 4,5 miljoen euro opstrijken. Promoveert Fulham naar de Premier League, dan komt daar nog eens 1 miljoen bovenop. Niet slecht als je weet dat Genk vorig jaar tussen 2,5 en 4 miljoen betaalde aan Sporting Charleroi.

Malinovskyi komt terug

In de Luminus Arena zitten ze overigens niet stil. Als vervanger van Kebano komt een oude bekende in beeld: Ruslan Malinovskyi. Volgens de krant zal Genk de Oekraïner nog een seizoen huren van Shakhtar Donetsk, ook al is hij pas na de winterstop inzetbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties