Straf werk van De Conde: "Vroeger waren we altijd gezwicht voor die bedragen"

Redactie
| 7 reacties
Straf werk van De Conde: "Vroeger waren we altijd gezwicht voor die bedragen"
Foto: © SC

Dimitri De Condé mag gerust gecomplimenteerd worden voor zijn straf werk. Genk had nog gerichte versterkingen nodig en zijn sportief directeur haalde ze allemaal. Hij gaf zijn coach een heel competitieve kern.

Maar naast het aantrekken van versterking was de moeilijkste taak het behouden van de huidige kern. Want zoals steeds kwam men in Limburg kijken naar het jong talent dat er rondloopt. "De moeilijkste oefening was het houden van onze jonge talenten. Dat begon eigenlijk al vóór de mercato toen er al fel aan de mouw van Leandro Trossard werd getrokken. En dat was voor Ndidi en Bailey niet anders", vertelt hij in HLN.

Naast Trossard waren natuurlijk ook Wilfred Ndidi en Leon Bailey in trek. "Het was een zenuwslopende periode, want die drie jongens zijn belangrijk in het sportieve verhaal dat wij met Genk willen schrijven. Waren zij toch vertrokken, dan moesten we van vooraf aan beginnen", meent De Conde.

Ajax wou elf miljoen geven voor deze Bailey, maar Genk hield voet bij stuk.

Nochtans kwam Ajax met elf miljoen op de proppen voor Bailey, maar ze werden vriendelijk bedankt. "Voor bedragen van meer dan tien miljoen had deze club in het verleden altijd geplooid. Nu niet en dat zegt veel over de ambitie van Racing Genk. Ik heb trouwens nooit het gevoel gehad dat wij de spelers zelf moesten overtuigen om te blijven. Noch Bailey, noch Ndidi wilden weg uit Genk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties