De Bock geschorst? Er loopt nog een jonge en getalenteerde linksback rond bij Club Brugge

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
De Bock geschorst? Er loopt nog een jonge en getalenteerde linksback rond bij Club Brugge
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge moet het tijdens de komende twee wedstrijden zonder Laurens De Bock stellen. De vaste linksachter van Michel Preud'homme werd geschorst na een fout op Standard-spits Mbenza en dus is er nood aan een vervanger...

De kans is groot dat Boli Bolingoli zal depanneren op de linksback. De polyvalente linkspoot speelde aan het begin van dit seizoen als linksbuiten, maar schuift op het veld van Waasland-Beveren wellicht opnieuw een rijtje achteruit.

Bolingoli is nog maar net terug uit blessure

Eén probleem: Bolingoli komt nog maar pas terug uit blessure en het is nog niet duidelijk of hij al een volledige wedstrijd aankan. Wat als Preud’homme nog naar een andere oplossing moet zoeken?

Wel, dan is er altijd nog Ahmed Touba. Het 18-jarige talent van Club Brugge mocht zich tijdens de voorbereiding al tonen bij de eerste ploeg en maakte toen een goede indruk. Met Touba hoopt Club een tweede verhaal zoals dat van Thomas Meunier te schrijven.

18-jarige Touba is ook een optie

Touba werd opgeleid als linksbuiten, maar wordt tegenwoordig omgevormd naar een moderne linksback. De Belg met Algerijnse roots kan op iedere positie op de linkerflank uit de voeten en heeft een mooie toekomst voor zich.

De omgeschoolde linksachter maakte tijdens de voorbije interlandperiode deel uit van de nationale U19 van Gert Verheyen. Het valt nog af te wachten of Preud’homme Touba nu al klaar acht voor het grote werk. Maar als de nood het hoogst is, heeft de coach van Club Brugge een getalenteerd alternatief achter de hand.

Of toch maar Cools?

Tijdens de interlandbreak - Touba zat bij jonge Rode Duivels - experimenteerde Preud'homme tegen Willem II alvast met Dion Cools op de positie van linksback. Afwachten wie er vrijdag op het veld van Waasland-Beveren speelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties