Gaat Neymar alle internationale records verpulveren?

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Gaat Neymar alle internationale records verpulveren?

Neymar Jr. is nog altijd maar 24, maar de Braziliaan van Barcelona zit wel al aan 48 interlandgoals. Gaat hij alle internationale records verpulveren?

Hij draait al lang mee en is al sinds het WK 2014 de kapitein van de Seleção, maar Neymar (geboren in '92) is nog altijd maar 24. De spits van Barcelona speelde al 72 keer voor de Braziliaanse nationale ploeg en vond daarin maar liefst 48 keer het net. Waar plaatsen we die statistieken op de eeuwige ranglijsten?

Wel, op zijn 24ste zat Ronaldo aan 36 goals in 68 wedstrijden voor Brazilië. Dat is een gemiddelde van 0,52 doelpunten per wedstrijd. Neymar doet met 0,6 beter. Ronaldo eindigde zijn internationale loopbaan uiteindelijk met 62 goals in 98 interlands.

Ook Romario en Pelé doen voorlopig nog beter. Romario maakte 55 doelpunten in 70 interlands. Pelé is nog steeds recordhouder met 77 goals in 92 interlands. Maar zoals gezegd: Neymar is nog altijd maar 24!

Neymar even straf als Messi, Zlatan en Henry... samen!

Lionel Messi (56 in 114), Zlatan Ibrahimovic (62 in 116) en Thierry Henry (51 in 123) hebben nog steeds meer interlandgoals achter hun naam staan. Maar Neymar heeft op zijn 24ste al evenveel interlandgoals gemaakt als deze drie kleppers op die leeftijd samen.

Op de eeuwige ranglijst van alle landen staat de Iraniër Ali Daei op eenzame hoogte met 109 (!) goals in 150 interlands. Ferenc Puskas staat tweede met 84 goals in 85 interlands. Waanzinnige cijfers, maar waarom zou Neymar al deze records niet kunnen breken?

Gaat Neymar het legendarische record van Pelé verbreken?

100%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties