Eurostadion kost belastingsbetaler geen cent? "Ik maakte een voorzichtige raming van 280 miljoen euro"

Eurostadion kost belastingsbetaler geen cent? "Ik maakte een voorzichtige raming van 280 miljoen euro"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is nooit makkelijk in België om een stadion te bouwen. En het markantste voorbeeld daarvan is het Eurostadion. Dat levert elke week nieuwe problemen op en eigenlijk had de bouw al begonnen moeten zijn. Maar de tegenstanders zijn talrijk.

Volgens veel oppositieleden zal de bouw ervan de belastingsbetaler heel wat geld kosten, ondanks dat er verzekerd wordt dat er geen belastingsgeld zal gebruikt worden. "Er wordt vanaf het begin gezegd: dit stadion zal de belastingbetaler niets kosten. Dat wordt eindeloos herhaald. Maar dan zien we wel de ene na de andere factuur binnenkomen", aldus Arnaud Verstraete van Groen.

De bouw van het stadion zelf wordt inderdaad met privégeld gefinancieerd, maar de ondergrondse parking wordt betaald door de stad Brussel. En het stadsbestuur krijgt voor 4,1 miljoen per jaar ook een groot aantal bussiness seats.

"Ik heb eens een ruwe berekening gemaakt. Een heel voorzichtige. Ik kom minimum uit op een factuur van 280 miljoen euro voor de belastingbetaler", zegt Johan Van Den Driessche van N-VA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties