Van Himst lyrisch voor een jongeling van Anderlecht: "Ik vergelijk hem met Stéphane Demol"

Van Himst lyrisch voor een jongeling van Anderlecht: "Ik vergelijk hem met Stéphane Demol"
Foto: © photonews

Het is nu al een paar jaar dat men spreekt over Wout Faes, maar de 18-jarige verdediger werkt in alle stilte aan de weg naar de top. Dit seizoen traint hij mee met de A-kern, volgend seizoen zou de definitieve doorbraak er moeten komen. Paul Van Himst is alvast een bewonderaar.

Faes heeft reeds van iedere coach waar hij mee werkte complimenten gekregen. Bij Anderlecht prijzen ze hem vooral om zijn rust aan de bal en zijn secure manier van verdedigen: weinig fouten en vrijwel steeds de voetballende oplossing zoeken. Een jongen die ook techniek heeft en een pass vooruit.

Als we er Paul Van Himst over aanspreken, is hij vrijwel meteen lyrisch. En hij maakt de vergelijking met een man die hij vroeger zelf als trainer van Anderlecht onder zijn hoede had. "Faes, die komt er wel", zegt Van Himst. "Al sinds ik zijn eerste match bij de U16 zag, wist ik dat die iets speciaals had."

Al sinds ik zijn eerste match zag, wist ik dat hij iets speciaals had

"Ik vergelijk hem met Stéphane Demol, ook zo'n mooi 'gabarit'. Een goed gebouwde jongen die kan voetballen en een pass in zijn voeten heeft. Een stevige verdediger die ook elegantie in zich heeft", schuwt Van Himst de straffe woorden niet.

Faes moet zijn debuut bij de eerste ploeg nog maken, maar dat kan niet lang meer duren. Vanuit het buitenland was er al genoeg interesse, maar de centrale verdediger wimpelde het telkens af. "Ik wil eerst mijn school afmaken en doorbreken bij Anderlecht, daarna zien we wel." Een jongen met een stevig hoofd op zijn schouders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties