Racing Genk heeft bijna een jaar na datum opníeuw hetzelfde probleem met Bailey
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties

Genk stoot zich tweemaal aan dezelfde steen. Bailey opnieuw overbelast

Racing Genk heeft bijna een jaar na datum opníeuw hetzelfde probleem met Bailey
Foto: © photonews

Leon Bailey werd in de rust van KV Kortrijk-Racing Genk al naar de kant gehaald. De Limburgers stonden toen 2-0 in het krijt en Maes bracht Trossard tussen de lijnen. Op zich niets aan de hand, tot de persconferentie.

"Leon Bailey had al tegen Aalst last van opgezwollen klieren in z'n lies", aldus Maes na de 4-1 nederlaag op bezoek bij KV Kortrijk. "Hij kon zonder risico spelen, maar had er toch ook tijdens deze wedstrijd veel last van. Het is een gevolg van overbelasting."

Het doet ons terugdenken aan vorig seizoen, toen Peter Maes in december ook al aan de alarmbel trok. "Gezien zijn leeftijd vind ik inderdaad dat Bailey meer speelt dan goed voor hem is", aldus de oefenmeester van Genk destijds.

"Hij kan te weinig rusten en zijn lichaam energie laten opdoen. Zijn lichaam recupereert niet zoals het zou moeten. De afvalstoffen blijven te lang in zijn lichaam. Je ziet dat de vele minuten ten koste gaan van zijn intensiteit en explosiviteit."

Nodig tegen Aalst?

Racing Genk lijkt zich dus tweemaal te stoten aan dezelfde steen. We gingen eens kijken hoeveel minuten Bailey dit seizoen over alle competities al speelde en vergeleken dat met de minuten die hij maakte in een even lange periode voor Maes vorig jaar aan de alarmbel trok.

Wat blijkt: Bailey maakt meer dan vierhonderd minuten meer op dezelfde periode als toen hij vorig jaar wat rust moest krijgen. Met de vele wedstrijden in de Europa League werd het een erg belastend seizoensbegin voor de flitsende flankspeler.

We vragen ons dus af of het echt nodig was om Bailey negentig minuten te laten spelen in de makkelijke overwinning op bezoek bij Aalst voor de Beker van België. Het deed de klieren in zijn lies alvast geen deugd. Benieuwd of hij in actie komt in Europa op donderdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties