Reactie Het nieuwe 'georganiseerde' Anderlecht? "We lieten ze doen"

Het nieuwe 'georganiseerde' Anderlecht? "We lieten ze doen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht had iets nieuws in petto op Sclessin: de georganiseerde aanpak. De voorbije weken werden er te veel tegendoelpunten gepakt en dat probleem werd eruit gehaald door heel de ploeg in blok te laten spelen.

Van voor tot achter, iedereen moest verdedigen. Voor één keer - denken we dan - was de manier waarop ondergeschikt. Veel ballen werden gewoon weggekeild, maar dat was onder het mom van 'de organisatie'. "We waren top vandaag", zei Tielemans. "We hebben in blok verdedigd en hebben het met een stilstaande fase afgemaakt."

Tielemans ging mee voorop in de strijd.

"We speelden compact zoals tegen Saint-Etienne. Daar hadden we trouwens ook de nul kunnen houden als we die laatste fase goed hadden uitgespeeld. Maar Standard wilde spelen en we hebben hen laten doen. We hebben ze goed opgevangen", vond Tielemans, die na de match met gebalde vuisten naar de fans liep.

Het was immers lang geleden dat Anderlecht nog eens vanuit Luik met drie punten naar huis kon. "Het was vijf jaar geleden hé", knikte Leander Dendoncker. "We mogen heel tevreden zijn. We hebben niks weggeven. We wisten op voorhand dat dit een knokmatch zou worden, maar zo kunnen we deze week toch tevreden afsluiten."

Anderlecht kon de week toch nog positief afsluiten, vond Dendoncker.

"Er was veel kritiek op de verdediging, maar we hebben goed gereageerd. Als ploeg! Standard heeft geduwd, maar wij hebben het nooit opgegeven. We hebben ons hoofd ervoor gelegd", zei de middenvelder nog.

We hebben getoond dat we een goede ploeg zijn die ook goed kan verdedigen

En dan was er nog Uros Spajic, die als rechtsachter zijn strepen begint te verdienen. "We hebben getoond dat we een goede ploeg zijn die ook goed kan verdedigen. We wisten wat we wilden en we gingen het ook doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties