Club Brugge is nu écht het zwarte beest van AA Gent: "Jammer dat ze bij Gent naar de scheids wijzen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Club Brugge is nu écht het zwarte beest van AA Gent: "Jammer dat ze bij Gent naar de scheids wijzen"
Foto: © Photonews

Club Brugge versloeg afgelopen zondag KAA Gent, en dat al voor de vijfde opeenvolgende keer. Het stemt iedereen die blauw-zwart een warm hart toedraagt meer dan tevreden. Club is op dit moment écht het zwarte beest van Gent.

Daar waar Club Brugge het in 2015 nog moeilijk had om de maat te nemen van Gent, draaide blauw-zwart de rollen ondertussen hélemaal om. De laatste vijf onderlinge confrontaties werden gewonnen door Club. Drie keer met 1-0, één keer met 1-4 en één keer met 2-0.

Gent scoorde amper één doelpunt in vijf matchen

Het valt ook op: in de laatste vijf wedstrijden tegen Club Brugge, kon Gent amper één doelpunt maken. Michel Preud’homme lijkt de code van Hein Vanhaezebrouck wel gekraakt te hebben. Nu is het opnieuw aan Hein om het slot van Preud’homme open te breken.

Ludovic Butelle wrijft zich alvast in de handen met de huidige waardeverhoudingen. “Het is nu al vijf wedstrijden op rij dat wij van AA Gent winnen. Het is aan hen om de oplossing te vinden, hé”, knipoogde de Fransman na de zege tegen Gent.

"Het is jammer dat ze bij Gent naar de scheids wijzen"

Ludovic Butelle

“Toen het andersom was en Club Brugge niet kon winnen van Gent, onderstreepte werkelijk iedereen dat. Ik hoop dan ook dat er nu aandacht geschonken wordt aan onze zegereeks tegen Gent.”

Dat Hein Vanhaezebrouck het na de kraker tegen Club vooral over de snertprestatie van de arbiter had, begreep Butelle niet zo goed. “Het is jammer dat ze bij Gent naar de scheids wijzen, want hij hebben gewoon een hele goeie match gespeeld en Gent heeft geen enkele kans gehad.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties