Boussoufa hemelt spits uit Jupiler Pro League op: "Heel veel potentieel", "Hij sloopt een verdediging" en "Heel gevaarlijk"
Redactie
| 2 reacties

Mbark Boussoufa hemelt spits uit Jupiler Pro League op: "Heel veel potentieel", "Hij sloopt een verdediging" en "Heel gevaarlijk"

Boussoufa hemelt spits uit Jupiler Pro League op: "Heel veel potentieel", "Hij sloopt een verdediging" en "Heel gevaarlijk"
Foto: © Photonews

Mbark Boussoufa speelt al enkele maanden niet meer in de Belgische competitie, maar toch is de Nederlandse Marokkaan nog steeds goed geplaatst om te oordelen over een speler uit de Jupiler Pro League.

Zo gaf Boussoufa zijn mening over Kalifa Coulibaly, momenteel de eerste spits bij KAA Gent. “Je zag meteen dat hij veel potentieel heeft”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. “Weet je, in elke wedstrijd die Kalifa speelt, is hij gevaarlijk.

“Of het nu met het reserve-elftal is of met de eerste ploeg, het maakt niets uit. Idem of het in België is of in Europa. Kalifa slaagt er telkens weer in om kansen te creëren. Als spits is dat een heel belangrijke kwaliteit.”

"Kalifa Coulibaly sloopt een verdediging"

Mbark Boussoufa

Coulibaly is iemand die zich iedere wedstrijd voor de volle 100% geeft, dat merkte ook Boussoufa op. “Heel wat spitsen houden er niet van om telkens weer druk te zetten. Ze teren liever op die ene kans. Niet Kalifa. Die sloopt een verdediging. Hij weegt, zowel aanvallend als verdedigend. Echt, je kan Kalifa veel vragen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties