Reactie Weiler zoekt en vindt redenen voor nederlaag tegen Club: "Ik wil geen excuses zoeken, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 21 reacties
Weiler zoekt en vindt redenen voor nederlaag tegen Club: "Ik wil geen excuses zoeken, maar..."

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht lag zondagnamiddag negentig minuten lang onder tegen Club Brugge. De ploeg van Rene Weiler slaagde er niet in om blauw-zwart met de rug tegen de muur te zetten en na de match zocht de Zwitserse coach naar redenen voor de nederlaag.

“Ik moet eerst en vooral zeggen dat de overwinning van Club Brugge verdiend is. We hebben het heel moeilijk gehad om kansen te creeëren, vooral in de eerste helft. Dat we een snelle goal slikten in de eerste én in de tweede helft, maakte de zaken er niet makkelijker op.”

Toen Club Brugge na de rode kaart van Wesley met tien man kwam te staan, kwam Anderlecht in de slotfase ei zo na nog langszij. “We hebben nog kansen gekregen om er 2-2 van te maken, maar over negentig minuten bekeken zou dat niet terecht geweest zijn.”

"We stonden te laag. Als je de bal in de richting van de box trapt, maar er staat niemand... Tja."

De trainer van paars-wit zocht vervolgens naar redenen voor het verlies. “We stonden te laag en dus veel te ver weg van de grote rechthoek van de tegenstander. Dan mag je de bal wel in die richting trappen, maar als er niemand staat… Tja”, sakkerde Weiler. “Aan de bal waren we niet goed genoeg en bovendien gingen we te vaak in het duel spelen. Iets wat Club net heel goed deed.”

Dat Anderlecht na zijn Europese match minder rust had dan Club Brugge, wilde Weiler niet inroepen als excuus. “Ik wil zeker geen excuses zoeken, maar misschien waren we toch niet superfris. Al is dat zeker niet de hoofdreden waarom we Club Brugge niet konden verslaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties