Toptalent Verlinden komt terug op zijn vertrek bij Standard: "Toen ze hoorden over Liverpool, kreeg ik plots geen vertrouwen meer"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

Thibaud Verlinden blikt terug op de overstap van Standard naar Stoke City

Toptalent Verlinden komt terug op zijn vertrek bij Standard: "Toen ze hoorden over Liverpool, kreeg ik plots geen vertrouwen meer"
Foto: © SC

Met zijn stek op de bank liet Thibaud Verlinden (17) afgelopen weekend weer wat meer van zich horen bij Stoke City. De keuze om het Kanaal over te steken naar een PL-middenmoter blijkt voorlopig de juiste te zijn. Al ontstond er rond zijn vertrek bij Standard heel wat tumult.

In de zomer van 2015 trok Verlinden de deur van Académie achter zich dicht. "Ik voelde me heel goed op Standard, maar het laatste jaar ging het gewoon echt niet meer", getuigt Verlinden bij Voetbalkrant.com. "Toen de club te horen kreeg dat ik bij Liverpool mocht gaan testen, kreeg ik plots geen vertrouwen meer. Ik bleef aanmodderen in mijn eigen categorie, zonder progressie te boeken."

Ik voelde bij Stoke meteen de familiale sfeer die ik bij Standard gewend was

Daarop besliste Verlinden samen met zijn familie om andere oorden op te zoeken. De Belgische jeugdinternational trok niet naar Anfield, wel naar The Potters. "Ik voelde er meteen de familiale sfeer die ik bij Standard gewend was. Men stelde mij meteen op mijn gemak. Ik wist ook dat ik er sneller kansen zou krijgen dan bij Liverpool of Chelsea, die ook interesse toonden. Dat heeft de situatie van Charly Musonda Jr. intussen aangetoond."

Ook Anderlecht probeerde Verlinden nog tevergeefs te overtuigen. "Mijn papa (ex-doelman Dany Verlinden, red.) is met Anderlecht gaan praten. Maar van een Belgische topclub naar een andere topclub uit eigen land bleek geen stap vooruit."

De momenten met mijn 'Luikse' vrienden op het internaat van Tongeren mis ik soms wel

En dus viel de keuze op Stoke. In het zog van Verlinden vertrokken vele andere talenten als onder meer Ilias Moutha-Sebtaoui (Man United) en Zinho Van Heusden (Inter) uit de Vurige Stede. "Dat toont aan dat er iets grondig fout zat bij Standard", besluit Verlinden.

"De momenten met mijn 'Luikse' vrienden op het internaat van Tongeren mis ik soms wel. Kleine dingen, zoals wat onnozel doen tijdens de tocht naar school. Maar dat moet je aan de kant zetten als je profvoetballer wil worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties