"Die mogen we niet wegdoen, vroeg of laat zal hij doorbreken en gaat de club veel geld aan hem verdienen", maar toch speelde Genk zijn ruwe diamant kwijt

Redactie
| 6 reacties
"Die mogen we niet wegdoen, vroeg of laat zal hij doorbreken en gaat de club veel geld aan hem verdienen", maar toch speelde Genk zijn ruwe diamant kwijt
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

"Die mogen we niet wegdoen, vroeg of laat zal hij doorbreken en gaat de club veel geld aan hem verdienen." Het zijn de woorden van Hans Visser, die in het verleden als assistent-trainer bij KRC Genk aan de slag was, en het in dit geval over ene Anthony Limbombe had.

Limbombe stak destijds als amper 16-jarige knul de neus aan het venster bij Genk. Ondanks enkele kansen in de jaren die erop volgden, kon de snelle flankaanvaller zich nooit écht doorzetten in de toenmalige Cristal Arena.

Toch maakte de vleugelspits indruk in Genk. “Bij ons was hij een talentvolle speler in volle ontwikkeling”, zegt assistent-trainer Pierre Denier in Sport/Voetbalmagazine. “Een beetje te vergelijken met Leon Bailey nu. Het zijn twee jongens met een enorm talent, het soort spelers voor wie de mensen naar het stadion komen.”

Geduld

Denier herinnert zich nog dat zijn toenmalige collega Hans Visser weg was van Limbombe. “Hans was helemaal gek van hem en zei: Die mogen we niet wegdoen, vroeg of laat zal hij doorbreken en gaat de club veel geld aan hem verdienen. Misschien moet je met sommige jonge spelers inderdaad wat meer geduld hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties