Venijnige "Zulte Waregem? Een bende potstampers!" lokt heel wat reacties uit aan de Gaverbeek

Venijnige "Zulte Waregem? Een bende potstampers!" lokt heel wat reacties uit aan de Gaverbeek

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is herfstkampioen en kan die 'prijs' mits een overwinning tegen Anderlecht nog wat extra kleur geven. Maar ondertussen is de kritiek op Essevee er nog steeds. Dat ze enkel wonnen van de kleintjes, of zelfs dat het pottenstampers zijn. U zegt?

“De herfstkampioen van de kleintjes”, werd al zo dikwijls gezegd over Zulte Waregem, dat het met een 30 op 42 niet slecht doet. Ze wonnen van de teams uit de rechterkolom en pakten tegen de topploegen hier en daar een puntje.

Maar: verloren in Genk en Gent, niet gewonnen van Club Brugge en zondag pas een eerste duel met Anderlecht. Conclusie: ze doen het vooral tegen de ‘kleintjes’. Al is dat net ook een kwaliteit natuurlijk, zeker als je ziet tegen welke teams Anderlecht & co dit seizoen al punten hebben laten liggen.

Herman Brusselmans, die ging in Het Laatste Nieuws zelfs nog een stapje verder in zijn kritiek: “Het zijn een bende overjaarse potstampers, het rijk van Dury is bijna uit. Tegen het in vorm rakende Anderlecht zullen ze lik op stuk krijgen”, aldus de schrijver – die na 4 speeldagen ook al kritiek uitte op Essevee omdat ze toen op kop stonden ‘na enkel van slechte ploegen te hebben gewonnen’.

Euhm, Essevee? “We doen onze plicht tegen de clubs uit de rechterkolom en in de matchen tegen de clubs uit de linkerkolom was het telkens zeer close. Je kan er onze matchen op nagaan: in Genk was er een mogelijke rode kaart voor Colley, tegen Charleroi en Oostende had het anders kunnen lopen en tegen Standard – waar we wel wonnen – was het ook erg nipt.”

We doen onze plicht tegen de clubs uit de rechterkolom

“We hebben misschien wat geluk gemist, maar in topwedstrijden tegen goede ploegen zit het in de details. En het is ook niet zo dat iemand over de zogeheten kleinere clubs wandelt, kijk maar naar de resultaten van de topclubs.”

Ook de fans zijn overigens geprikkeld door de uitspraken van Brusselmans. Op de sociale media werd erg scherp gereageerd: “Weet hij wel iets van voetbal?”, was de algemene teneur. Een column is natuurlijk een uitvergroting van de werkelijkheid, maar toch: de kritiek kwam aan.

“Iedereen zal wel extra geprikkeld worden door deze uitspraken, zowel de spelers als de fans. Misschien is het nu wel het moment om even te bewijzen dat Essevee wél kan winnen van een topclub. Al draaien we gewoon een goed seizoen en is het niet speciaal daar om te doen, maar we kunnen paars-wit wel op acht punten zetten”, klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties