Cijfers bewijzen het: Anderlecht deed het nog nooit zo slecht sinds invoering play-offs - "Ik kan er geen zinnig woord over zeggen"

Cijfers bewijzen het: Anderlecht deed het nog nooit zo slecht sinds invoering play-offs - "Ik kan er geen zinnig woord over zeggen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht verloor op bezoek bij Zulte Waregem al voor de vierde keer dit seizoen. Met 25 op 45 staan ze amper zesde in de stand, ongezien. Nog nooit deden ze het sinds het invoeren van de play-offs zo slecht na de heenronde.

De voorbije jaren werd Anderlecht meermaals kampioen en speelde het ook in de reguliere competitie meteen mee bovenaan. Sinds het invoeren van de play-offs gingen ze altijd over de 30 punten, vorig seizoen was al een dieptepunt met 29 op 45 en dit seizoen spannen ze helemaal de kroon.

25 op 45? Dat is eigenlijk simpelweg te weinig voor een topploeg als Anderlecht. "Ik kan er geen zinnig woord over zeggen, denk dat ze op het resultaat wilden spelen bij Zulte Waregem, want het was onvoorstelbaar wat ze lieten zien", zag Johan Boskamp in Stadion ook dat paars-wit diep zit.

De laatste keer dat Anderlecht nog minder punten had na 15 speeldagen deze eeuw? Dat was in het seizoen 2007-2008, toen ze met 24 op 45 pas zevende stonden. De cijfers zijn duidelijk ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties