Reactie Onvrede borrelt op bij Anderlecht, kapitein niet eens met tactiek: "We moesten offensiever gespeeld hebben"

Onvrede borrelt op bij Anderlecht, kapitein niet eens met tactiek: "We moesten offensiever gespeeld hebben"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sofiane Hanni is meestal de voorzichtigste Anderlecht-speler van allemaal in zijn uitspraken, maar ook bij hem was de frustratie zondagnamiddag voelbaar. En ook dat hij het niet eens was met de beslissingen van zijn trainer.

Na Stanciu werd ook Hanni gewisseld, waardoor Anderlecht de grip op de wedstrijd helemaal verloor. Dendoncker stond in de verdediging en Badji - zoals zoveel - maakte een invalbeurt om van te gruwelen. "We stonden voor, maar in de tweede helft zijn we helemaal naar achter getrokken. We hadden hoger moeten spelen", begon Hanni nog kalm.

Maar dan kwam de tactiek ter sprake en dat werd andere koek. De kapitein leek het er absoluut niet mee eens te zijn dat er voor veiligheid gekozen werd. "We moesten hoger gespeeld hebben. We moeten offensiever spelen met de spelers die we hebben. Ja, er is veel frustratie vandaag. Onder de spelers hadden we gezegd dat we voor de derde goal moesten gaan. Nee, dat is niet wat de coach had gezegd."

Hanni moest plaats ruimen voor Acheampong en was bijzonder ontgoocheld.

"We gaan niet winnen door achteraan te gaan spelen. We kunnen eens een lange bal naar voor trappen, maar niet constant. Dat zoiets niet gaat met Badji op het veld? Misschien niet nee. We moeten ons allemaal in vraag stellen. Het middenveld stond er om het resultaat te houden. We hebben geen stabiliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties