Dury onthult geheim van zijn succes bij Zulte-Waregem

Tom Vandebroek
| 6 reacties
Dury onthult geheim van zijn succes bij Zulte-Waregem

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Met spelers die gratis of voor heel weinig geld naar de Gaverbeek kwamen, voert Essevee de rangschikking aan. Bovendien zijn er heel wat die, zoals Leye bij Standard en De fauw bij Club Brugge, bij de topclubs in België te licht uitvielen. Wat is Dury's sleutel tot het succes?

Dury gaf in Extra Time prijs dat hij deze spelers weet de activeren door heel veel tijd in hen te investeren. Zo slaagt hij erin vertrouwen te geven aan spelers die net dit elders misten.

Als coach moet je veel tijd steken in de relatie met je spelers"

Concreet voorbeeld is het huren van Meïté voor anderhalf jaar. Voor een minder lange periode had geen zin gehad omdat deze "te diep zat", aldus Dury. Meïté bedankte niet enkel voor het vertrouwen met zijn huidige knalprestaties, maar zal de fusieclub ook een flinke duit opleveren in geval van een vertrek - zoals u eerder vandaag al bij ons kon lezen (klik HIER voor meer).

Dat Dury zijn spelers echt wel graag ziet, bleek ook uit de "ja/nee" vragenronde waarin de coach van Essevee volmondig "ja" antwoordde op de vraag of hij fan is van het nieuwe kapsel van Leye. Een people manager om u tegen te zeggen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties