De onderlinge stand van de top-zes na 15 speeldagen? Club, Gent én Anderlecht stellen teleur, met verrassende leider tot gevolg

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
De onderlinge stand van de top-zes na 15 speeldagen? Club, Gent én Anderlecht stellen teleur, met verrassende leider tot gevolg
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League is halfweg en dus is het een geschikt moment om eens na te gaan welke ploeg uit de top-zes er nu het meeste punten sprokkelde tegen de andere ploegen die momenteel bij de eerste zes in het klassement staan.

Uit de cijfers blijken al heel erg snel enkele dingen. Zo lieten grote clubs als Club Brugge, Anderlecht en AA Gent het afweten. Sporting Charleroi en KV Oostende zijn de ietwat verrassende leiders, maar ook valt op dat alle ploegen ongeveer evenveel punten sprokkelden.

Charleroi en Oostende toonden zich dus het sterkst van al tegen de overige ploegen uit de top-zes, maar de twee koplopers sprokkelden uiteindelijk ook nog ‘maar’ 8 op 15. Net iets meer dan de helft, niet echt iets om over naar huis te schrijven als leider in dit klassement.

Anderlecht en Gent zijn de slechtste leerlingen van de klas. Beide ploegen pakten nog maar vijf punten tegen hun rechtstreekse concurrenten die momenteel op een play-off 1-plaats prijken.

Het overzicht

1 Sporting Charleroi en KV Oostende 8 op 15
3 Club Brugge 7 op 15
4 Zulte Waregem 6 op 15
5 AA Gent en Anderlecht 5 op 15

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties