Doemscenario bij Anderlecht: seizoen mogelijk gedaan voor basisspeler

Doemscenario bij Anderlecht: seizoen mogelijk gedaan voor basisspeler
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is zover: wat in de lucht hing is ook pijnlijke waarheid geworden. Dennis Appiah - eerste diagnose zes weken out - ziet mogelijk zijn seizoen in rook opgaan. De blessure aan zijn kuit is ingewikkelder dan verwacht.

Appiah moest onder het mes omdat het scheurtje in zijn spier niet wil helen en ondertussen het bot ook is aangetast. Dat betekent zo goed als zeker dat zijn kalenderjaar erop zit, maar ook het hele seizoen komt in gevaar, want de blessure is bijzonder ingewikkeld. De Franse rechtsachter werd eerst met een ogenschijnlijk onschuldige blessure aan de kant gehouden, maar het beterde niet.

Onderzoek wees uit dat er meer aan de hand was. Het vlies rond zijn spieren was ook aangetast en dat kan niet genezen zonder operatie. Dat betekent wel dat paars-wit nu al zijn hoop zet op een snelle terugkeer van Andy Najar, die maandag bij de reserven al goed was voor een assist en een goal.

Extra rechtsback?

Daarnaast zijn er nog Emmanuel Sowah en Uros Spajic die op de rechtsachter kunnen spelen. Anderlecht bekijkt de komende weken of het in januari nog opportuun is om een extra rechtsback aan te trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties