Henkinet draagt (zware) gevolgen van gokken op eigen wedstrijd

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Henkinet draagt (zware) gevolgen van gokken op eigen wedstrijd
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Een tijdje geleden kwam er een gokaffaire in het Belgische voetbal aan het licht. Verschillende spelers van eersteklassers hadden zich schuldig gemaakt aan het gokken op eigen wedstrijden. Eén speler bekocht het zelf met een ontslag: Laurent Henkinet.

Waasland-Beveren kwam te weten dat Henkinet geld had ingezet op een wedstrijd waarin hij zelf mocht aantreden. De fusieclub twijfelde even, maar zette de doelman uiteindelijk zonder pardon op de keien.

Een ontslag dat Henkinet en zijn entourage heel hoog zit, omdat het bestuur blijkbaar in eerste instantie had laten weten dat het de speler niet zou ontslaan. De gevolgen voor Henkinet – die op het moment van zijn ontslag net een lening voor een huis was aangegaan – zijn zwaar.

Transfer ligt moeilijk

De doelman zit momenteel zonder club en heeft niet meteen uitzicht op een job bij een andere ploeg. Het ligt door de gang van zaken overigens ook moeilijk om snel weer aan de slag te gaan bij een andere club.

Tot slot is er ook nog het probleem van training. Henkinet onderhoudt zijn conditie op zijn eentje, maar traint niet mee bij een ander team. De doelman zit momenteel in een moeilijke situatie, maar hoopt dat er snel licht aan het einde van de tunnel komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties