Drama in voetbalwereld: vliegtuig met volledige Braziliaanse ploeg aan boord stort neer, amper vijf overlevenden

Redactie
| 76 reacties
Drama in voetbalwereld: vliegtuig met volledige Braziliaanse ploeg aan boord stort neer, amper vijf overlevenden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voetbalwereld is in diepe rouw. In Colombia is een Braziliaans vliegtuig met 81 mensen aan boord neergestort. Onder hen de spelers van de Braziliaanse ploeg Chapecoense en een pak journalisten die de club volgden.

De ploeg van Chapecoense was onderweg naar Medellin, waar het woensdagavond in principe zou aantreden in de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europa League.

Het noodlot sloeg echter toe. Nabij de berg El Gordo verloor het vliegtuig radarcontact. Het vliegtuig stortte neer en volgens de eerste berichten zouden er amper zes overlevenden zijn.

Boeck

Met Marcelo Boeck zat er ook een Braziliaanse doelman met Belgische roots op het vliegtuig. De keeper is geboren en getogen in Brazilië, maar heeft via zijn vader ook een Belgisch paspoort. Het is niet duidelijk of Boeck de crash wist te overleven.

Volgens enkele Braziliaanse media zou Boeck in laatste instantie niet op het vliegtuig zijn gestapt, maar die berichten zijn voorlopig niet bevestigd. Het blijft afwachten voor meer nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties