Dit vinden Koller en Sonck van Teodorczyk: "Zal hij evenveel scoren als ik?"

Redactie
| 23 reacties
Dit vinden Koller en Sonck van Teodorczyk: "Zal hij evenveel scoren als ik?"

Het succes van Lukasz Teodorczyk doet denken aan de glorieuze jaren van topspitsen als Jan Koller en Wesley Sonck in het begin van deze eeuw. Wat vinden de twee ex-winnaars van de Gouden Schoen van topschutter 'Teo'?

"Als ik het topschutterslijstje en de wedstrijdverslagen nalees, zie ik dat Teodorczyk bijna elke keer een doelpunt meepikt. Dat intrigeert me", zegt ex-Gouden Schoen Jan Koller in La Dernière Heure. "Ik heb gehoord dat hij een beetje op mij lijkt qua stijl? Groot en efficiënt voor doel. Ik zal eens een wedstrijd proberen meepikken en dan mijn mening over hem vormen."

Maakt hij er ook 30?

Wie 'Teo' wél al heeft zien spelen is Wesley Sonck. De voormalige spits van Genk en de Rode Duivels daagt de Pool uit. "Zal hij 30 doelpunten in één seizoen kunnen maken zoals ik?" Sonck werd in het seizoen 2001/2002 topschutter in de Belgische eerste klasse met 30 goals. Teodorczyk zit intussen aan 12 doelpunten na 16 speeldagen.

Het is niet gemakkelijk om een heel seizoen door te komen zonder blessures.

"Alles is mogelijk, maar het zal hoe dan ook moeilijk zijn", zegt Sonck. "Ook al zijn er meer wedstrijden en dus meer kansen om te scoren, het voetbal is fysiek harder geworden en het is niet gemakkelijk om een ​​heel seizoen door te komen zonder blessures. Maar als hij er toch is slaagt, zal ik hem uiteraard feliciteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties