Bijzonder tragisch: dit zijn de eerste woorden van Braziliaanse voetballer die de vliegtuigramp overleefde

Redactie
| 1 reacties
Bijzonder tragisch: dit zijn de eerste woorden van Braziliaanse voetballer die de vliegtuigramp overleefde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voetbalwereld werd twee weken terug opgeschrikt, toen een Braziliaans vliegtuig met 81 mensen aan boord neerstortte in Colombia. Bijna de volledige Braziliaanse ploeg Chapecoense stierf in die crash. Een van de overlevers is nu terug bij bewustzijn en sprak hartverscheurende woorden.

De ploeg van Chapecoense was onderweg naar Medellin, waar het normaal gezien zou aantreden in de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europa League.

Het noodlot sloeg echter toe en bijna alle leden van de ploeg stierven in de crash. De Copa Sudamericana werd ondertussen aan de club geschonken en vanuit de volledige sportwereld kwamen steunbetuigingen.

Nu is Neto - een van de voetballers die de crash overleefden - terug bij kennis. Volgens de plaatselijke pers waren zijn eerste woorden: "Wat was de uitslag van de wedstrijd?" Een vraag die hij bovendien nog vaak zou herhalen.

De psychologen en dokters willen hem voorlopig nog niet de waarheid zeggen, omdat hem dat zwaar zou kunnen vallen. De komende dagen blijven cruciaal in het herstelproces van Neto, maar hij zou mogelijk ooit opnieuw kunnen voetballen. Beterschap!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties