Vertrekken deze vijf (!) spelers in januari bij Club Brugge?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 37 reacties
Vertrekken deze vijf (!) spelers in januari bij Club Brugge?
Foto: © Photonews

Club Brugge werd uit de Beker van België geknikkerd en komt dit seizoen ook Europees niet meer aan de bak. Er rest blauw-zwart dan ook nog maar één doel: een tweede titel op rij in de wacht slepen. Is de kern van Club dan niet té breed om slechts op één front actief te zijn?

Het is de moeite om over na te denken. Michel Preud’homme beschikt bij Club Brugge over in totaal 24 kernspelers. Dat is niet gigantisch veel – je moet altijd rekening houden met blessures. Maar als de verwachte versterking (mogelijk meer dan één speler, nvdr.) er straks in januari komt, zal de regerende kampioen wellicht ook enkele spelers van de hand doen.

De vijf mogelijke vertrekkers

Mechele en Bolingoli: blijven hangen in ontwikkeling

Als we het over spelers van de hand doen hebben, dan wordt er automatisch gekeken naar de jongens die weinig in actie komen. In de verdediging zijn dat Brandon Mechele en Boli Bolingoli Mbombo. Twee blauw-zwarte jeugdproducten nochtans, maar allebei bleven ze ergens hangen in hun ontwikkeling.

Als iedereen fit is, is Mechele pas vierde keus in het hart van de verdediging, terwijl Bolingoli op de linksachter Laurens De Bock en Dion Cools voor zich moet dulden. Voorin is de concurrentie nog moordender voor de linkspoot, en daarom zou het voor zijn ontwikkeling niet slecht zijn om elders aan de slag te gaan.

Gedoz en Storm: moordende concurrentie voorin

In de aanval lijkt er nog weinig plaats te zijn voor Felipe Gedoz en Nikola Storm. Eerstgenoemde had Michel Preud’homme nochtans hoog zitten. De Luikenaar zag in Gedoz een man die, als hij topfit is en het kopje erbij houdt, kon schitteren op Jan Breydel. Jammer genoeg voor Gedoz was het vaak te weinig wat hij op de grasmat legde.

Storm is dan weer een ander verhaal. De winger – die overigens best een goede actie en dribbel in huis heeft – speelde vorig seizoen op huurbasis bij Zulte Waregem al niet altijd. Tijdens de voorbereiding keerde hij terug naar Club, maar veel speelminuten leverde hem dat niet op.

In de competitie mocht Storm vier keer invallen, goed voor in totaal 47 minuten. In de Croky Cup en in de Champions League verzamelde de 22-jarige vleugelspeler geen minuten. Ook voor Gedoz en Storm geldt: als ze zich verder willen ontwikkelen, verkassen ze best naar een club waar ze vaker kunnen spelen.

Horvath in, Bruzzese out?

Een laatste potentiële vertrekker is Sébastien Bruzzese. De doelman met Italiaanse roots gaat sinds de komst van Ludovic Butelle door het leven als tweede doelman van Club Brugge.

De sympathieke Luikenaar legt zich daar zonder problemen bij neer, maar dat STVV onlangs aan hem dacht, scherpte bij Bruzzese de drang om ergens eerste doelman te zijn opnieuw wat meer aan. Als Club erin slaagt om Ethan Horvath naar Brugge te halen, is een vertrek van Bruzzese een mogelijkheid.

Nieuwe talenten kloppen al op de deur

Het spreekt voor zich dat Club Brugge de vijf bovenstaande spelers niet zomaar zal laten vertrekken. Maar als blauw-zwart zelf zaakjes kan doen tijdens de transferperiode, zal het niet moeilijk doen als er een club komt aankloppen voor Gedoz, Bolingoli, Mechele, Bruzzese of Storm.

Bovendien kloppen er met onder meer Vlietinck, Touba, Osei-Berkoe, Lemoine en noem maar op alweer enkele andere talenten uit de kweekvijver op de deur van het eerste elftal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties