Reactie Dendoncker scoorde er twee in zijn honderdste match: "Speciaal als je niet veel scoort"

Dendoncker scoorde er twee in zijn honderdste match: "Speciaal als je niet veel scoort"

Het kanon van Leander Dendoncker was opmerkelijk stil dit seizoen, maar tegen Eupen bracht hij daar verandering in. Uitgerekend in zijn honderdste match voor Anderlecht scoorde hij voor het eerst twee keer.

Dendoncker was er niet echt onder de indruk van. "Ik ben heel blij met mijn eerste goals van het seizoen", zei hij achteraf. "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik twee keer kan scoren, dat is toch ook speciaal. Bij de eerste goal sta ik op de juiste plaats en bij de tweede kan ik eens lekker uithalen."

Luis Garcia ne peut empêcher Dendoncker de placer un double

"Ik had ruimte en heb mijn kans gewaagd. Maar de assist van Youri mocht er ook zijn. Ik heb vol uitgehaald en de bal ging erin. Toch een speciaal gevoel, want het is niet mijn gewoonte om veel te scoren", zei hij. Nochtans vraagt René Weiler hem om meer zijn kans te gaan.

Als 21-jarige veteraan dacht hij echter vooral aan de ploeg. "De concurrentie heeft punten verloren, dus we moesten winnen. We hadden veel kansen en scoorden snel. Maar Eupen hielp wel, want ze speelden heel open. Maar het blijft een goeie ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties