Preud'homme weet wie de grootste concurrent wordt op weg naar tweede opeenvolgende titel

Redactie
| 2 reacties
Preud'homme weet wie de grootste concurrent wordt op weg naar tweede opeenvolgende titel
Foto: © Photonews

Volgend weekend vliegen de voetballers in de Jupiler Pro League er weer in. Met nog 9 speeldagen te gaan in de reguliere competitie staat uittredend landskampioen Club Brugge aan de leiding. Kan blauw-zwart een tweede titel op rij veroveren?

"Dat is natuurlijk de ambitie", geeft Michel Preud'homme aan voor de microfoon van Sporza. "We zullen ons niet verstoppen, maar ik zal ook niet schreeuwen dat we beter zijn dan de rest. Anderlecht heeft bijvoorbeeld gewonnen op Gent, Genk, Standard en Charleroi. Dat wil toch iets zeggen. Ze hebben niet altijd het mooiste voetbal gebracht, maar wel al veel punten gepakt. Als Anderlecht nog groeit in zijn manier van spelen, wordt het een heel gevaarlijke tegenstander."

"Soms beslist iets heel kleins over de titel", weet Preud'homme. "Het kan rap gebeurd zijn. Het grootste gevaar is dat er veel spelers uitvallen. Maar als we niet te veel blessures hebben, doen we zeker mee tot het einde. Het is ook niet makkelijk om twee jaar op rij de titel te pakken. Vaak is er een soort gelatenheid na die eerste titel. De slechte Champions League-campagne heeft de spelers wel weer met de voetjes op de grond gezet. Ze wisten plots weer dat het niet vanzelf zou gaan, die tweede titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties