Kortrijk-manager Ken Choo verrast: "We gaan de staf tijd geven" en "de video-analyse, dat doen wij"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 4 reacties

Kortrijk-manager Ken Choo over de toekomst van Belhocine en de manier waarop Cardiff KV Kortrijk helpt

Kortrijk-manager Ken Choo verrast: "We gaan de staf tijd geven" en "de video-analyse, dat doen wij"
Foto: © SDG

KV Kortrijk zit in de hoek waar de klappen vallen. Met maar liefst acht nederlagen op een rij ziet het er somber uit voor Belhocine en z'n staf. Toch willen de Maleisische eigenaars niet te hard van stapel lopen.

"KV Kortrijk is vooral een duurzaam project", benadrukte manager Ken Choo meermaals op de persconferentie voorafgaand aan de Kortrijkse Nieuwjaarsreceptie. "Wij zijn geen buitenlandse investeerders die zomaar bakken geld in de ploeg gaan pompen om enkele jaren later met de noorderzon te verdwijnen."

"Als je ziet met hoeveel geld die Chinese clubs gooien, dat is niet houdbaar." Daarom wil men ook niet te snel ingrijpen. "Ik hou van onze coachingstaf. Het zijn eerlijke mensen die hun verantwoordelijkheid nemen."

Uiteraard hebben we een plan b en c ook

-Ken Choo

"Uiteraard moeten we geduldig blijven. Wanneer de top van de club gaat panikeren, stuikt alles in elkaar. We moeten de coaches ook enkele wedstrijden geven om de situatie te proberen omdraaien. Maar daarnaast hebben we ook een plan b en c."

Videoanalyse door Cardiff

Toch worden een aantal taken ook door de staf in Cardiff, één van de andere clubs van Choo en Vincent Tan, overgenomen. "We analyseren met ons team in Cardiff de wedstrijden van KV Kortrijk en we proberen hen te helpen met onze expertise. We kunnen identificeren waar het misloopt in de wedstrijden."

Wanneer coach Bart Van Lancker aankomt, demonstreert Choo door op z'n gsm beelden van de wedstrijd tegen Zulte Waregem te tonen (foto). "Ik heb de indruk dat niet alle spelers zich voor de volle 100% inzetten. Vergelijk het met Jamie Vardy. Nog steeds dezelfde speler, maar na het verlof niet meer hetzelfde rendement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties