Clubicoon Standard is hard: "Van Buyten was afstandelijk, zeg maar hautain" & "Wat heeft hij gerealiseerd?"
Redactie
| 7 reacties

Wilfried Van Moer: "Van Buyten was afstandelijk, zeg maar hautain" & "Wat heeft hij gerealiseerd?"

Clubicoon Standard is hard: "Van Buyten was afstandelijk, zeg maar hautain" & "Wat heeft hij gerealiseerd?"

Standard besliste maandagmiddag om clubadviseur Daniël Van Buyten aan de kant te schuiven. De gewezen Rode Duivel haalde in een interview uit naar het bestuur en maakte zichzelf quasi onmogelijk in Luik. Clubicoon Wilfried Van Moer zag het met lede ogen aan.

“Maak de balans op van het beleid van Van Buyten en de conclusie is ronduit negatief. Ja, er was de bekerwinst vorig seizoen. Maar eigenlijk was dat slechts een doekje voor het bloeden. Voor het tweede jaar op rij stevent Standard af op play-off 2. Wat toch niet de bedoeling kan zijn”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

“Ook de trainerswissel Ferrera-Jankovic kan je bezwaarlijk een succes noemen. Je merkt dat de fans het beu zijn. Ze geloven niet meer in hun club. Als De Rouches eind dit seizoen met lege handen achterblijven, vrees ik een serieuze terugloop van het aantal supporters.”

"Van Buyten was afstandelijk, zeg maar gerust hautain"

Wilfried Van Moer

Dat Van Buyten werd ontslagen, kwam niet als een verrassing voor Van Moer. “Hij viel de voorzitter rechtstreeks aan. Als die man niet wil doorgaan voor een sukkelaar, moest hij wel reageren. Alle sportieve bevoegdheden worden nu bij Renard gelegd. Een goeie zaak. Renard is een Luikenaar en past bij de mentaliteit van de club. Hij voelt de supporters en de kleedkamer goed aan.”

Van Buyten was afstandelijk, zeg maar gerust hautain. Wat heeft hij gerealiseerd? Niet veel. Hij heeft Standard zeker niet beter doen voetballen. Misschien dat zijn aanpak past bij een topclub als Bayern München, waar ze pakken geld hebben om transfers te doen. Maar niet bij Standard.”

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties