Schrijnend: er zijn nog amper Belgische goalgetters in de Jupiler Pro League, gelukkig zijn deze spelers er nog
Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties

Schrijnend: er zijn nog amper Belgische goalgetters in de Jupiler Pro League, gelukkig zijn deze spelers er nog!

Schrijnend: er zijn nog amper Belgische goalgetters in de Jupiler Pro League, gelukkig zijn deze spelers er nog
Foto: © photonews

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League is ten einde en dat brengt enkele conclusies met zich mee. Zo wisten we al een tijdje dat onze Belgische clubs nog steeds te weinig inzetten op Belgen. Dat er nog amper Belgische goalgetters in onze competitie zijn, hoeft dan ook niet te verbazen...

Jelle Vossen (15), Landry Dimata (11) en… Kan u aanvullen? Neen? U hoeft zich niet te schamen, want na de spitsen van Club Brugge en KV Oostende is het een tijdje wachten op een Belgische spits die vaak tot scoren kwam tijdens de reguliere competitie.

Schrijvers, Pollet en Gano volgen op grote afstand

De twaalf doelpunten van Youri Tielemans, een centrale middenvelder, rekenen we niet mee. Als we mild zijn en we beschouwen hangende spits/winger Siebe Schrijvers als een échte nummer 9, dan is de Limburger de nummer drie in dit lijstje. Schrijvers scoorde bij Waasland-Beveren en Genk in totaal zes doelpunten.

David Pollet (6) en Zinho Gano (5) vervolledigen de top vijf. Maar zoals u merkt: beide heren kwamen dit seizoen nog niet heel erg veel scoren. Ook Tom De Sutter (4) en halve Belg Hamdi Harbaoui (4) konden de netten nog niet al te vaak doen trillen.

Voor de nationale ploeg vormt het niet meteen een probleem. Met Romelu Lukaku, Christian Benteke, Michy Batshuayi, Divock Origi en zelfs nog Laurent Depoitre lopen er voldoende goede Belgische spitsen rond in het buitenland.

De laatste Belgische topschutter? Romelu Lukaku

Maar toch: het zou leuk zijn mocht er zich nog eens een Belg tot topschutter kronen in de Jupiler Pro League. De laatste die daarin slaagde was… Romelu Lukaku in het seizoen 2009/2010, al mogen we ook de Belgische Tunesiër Hamdi Harbaoui (2013/2014) niet vergeten. De tijden dat Toni Brogno, Wesley Sonck, Cédric Roussel en Luigi Pieroni topschutter werden, liggen alweer eventjes achter ons.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws