Vanhaezebrouck met Gent naar zwarte beest, maar: "Nooit twijfels gehad voor Charleroi"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Vanhaezebrouck met Gent naar zwarte beest, maar: "Nooit twijfels gehad voor Charleroi"
Foto: © photonews

AA Gent moet op Paasmaandag de gevreesde verplaatsing naar Charleroi maken. De Buffalo's konden immers sinds november 2013 niet meer winnen in het Zwarte Land. Maar Vanhaezebrouck wil zich niet teveel van de wijs laten brengen.

"Charleroi is geen ploeg om te onderschatten. We hebben daar nog maar één keer tegen gewonnen", aldus Vanhaezebrouck. "We wonnen in eigen huis verdiend, zonder Coulibaly", ging de oefenmeester verder. Gent rekende inderdaad eindelijk af met het zwarte beest.

Er liep altijd wel iets fout tegen Charleroi

"We hebben het al jaren moeilijk. Ook al hadden we elke thuismatch moeten winnen", herinnert de oefenmeester van Gent zich. "Er liep altijd wel iets fout. Denk maar aan die goal van Coulibaly waarbij Sels ernaast grabbelde en toen Saief in de 93ste minuut nog een corner probeerde te versieren."

Op verplaatsing is het nog een pak moeilijker. "Op Charleroi met dat enthousiast thuispubliek, weet je dat het niet makkelijk wordt. Toch hebben we nog nooit getwijfeld. In Charleroi domineerden we in de reguliere competitie de wedstrijd voor 70 procent." Toen werd het 1-1 na goals van Neto en Pollet, benieuwd wat de Gentenaars maandag kunnen laten zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties