Plots is Gent - Anderlecht opnieuw spannend, Charleroi blijft dromen en Joske is terug!
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 8 reacties

Club Brugge, Anderlecht, Gent, Standard en veel meer in deze top en flop

Plots is Gent - Anderlecht opnieuw spannend, Charleroi blijft dromen en Joske is terug!
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalcompetitie en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Joske is terug

Zo. José Izquierdo kreeg eindelijk zijn Gouden Schoen voor de match tegen KV Oostende. En of het hem vleugeltjes gaf. Plots zagen we opnieuw vlagen van de kampioenenmaker van vorig seizoen.

Komt zijn topvorm (inclusief doelpunten) nog op tijd, of is het (net) te laat? Dat zal de toekomst uitwijzen, maar het was vooral al erg mooi om zien dat hij opnieuw een man voorbij kan.

Charleroi blijft dromen

Mehdi Bayat droomt al luidop van Europees voetbal. Dat is niet nieuw. Net als Marc Coucke is hij vrij excentriek, maar altijd bereid om met de pers te praten.

Vooraf kondigde hij al aan dat zijn team zou gaan winnen van Anderlecht. En zo geschiedde. Plots staan ze zelfs maar op 8 punten van de leider meer. Alles is nog mogelijk? Wie weet!

Wintertransfers Gent

Kalinic en Kubo? Ze deden het toch maar weer mooi voor de Buffalo's. De ene door steevast uit te pakken met enkele knappe reddingen, de andere door zijn achtste in twaalf matchen tegen de netten te tikken.

En zo speelt Gent toch nog mee voor de topplaatsen in de Jupiler Pro League. De topper van zondag tegen Anderlecht kan cruciaal worden voor de rest van de competitie.

FLOP

Titelschrik?

Paars-wit had alles onder controle en leek tegen Charleroi een nieuwe stap richting titel te kunnen zetten, maar liep daarbij in het mes van de Zebra's.

Het speelde bijwijlen toch iets te traag en werd na de rust steeds nerveuzer in de handelingen. Titelschrik? Je zou net verwachten dat ze door de karrenvracht aan punten voorsprong zonder vrees wel even Charleroi zouden opzij zetten ...

Boucaut (& co)

Maar ze werden natuurlijk ook niet geholpen door de arbitrage, want Boucaut had echt wel een strafschop moeten geven aan Anderlecht. De semiprofessionalisering van de refs (én een videoref)? Liever vandaag dan morgen.

Het moet dringend veranderen, want ook Genk en diverse andere ploegen kunnen na de midweekspeeldag opnieuw spreken dat ze bestolen zijn.

Licht-rouche

En dan is er nog het drama van Luik, dat elke week steeds meer van een blijspel in een drama in erg veel bedrijven aan het evolueren is. Ook de fans laten het nu afweten in Luik: amper supporters op de tribune en opnieuw een dieptepunt.

Al negen matchen niet meer gewonnen, dat Goreux - nochtans een van de meest ervaren mannen - met slechte voorzetten en een erg domme tweede gele kaart zijn team in de steek laat? Het is exemplarisch. 2 op 15 in play-off 2 is erg pijnlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties