Verrassing in de maak bij 'beste doelman', ook voor hemzelf? "Ik zou in ieder geval niet op mezelf stemmen"

Redactie
| 125 reacties
Verrassing in de maak bij 'beste doelman', ook voor hemzelf? "Ik zou in ieder geval niet op mezelf stemmen"
Foto: © photonews

De 'Profvoetballer van het Jaar' komt eraan. In tegenstelling tot de Gouden Schoen kiezen hierbij de voetballers zelf hun favoriete speler. En daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de Jongere van het Jaar, de Trainer van het Jaar en de Doelman van het Jaar. Voor drie daarvan heeft Genk een kandidaat.

Nogal opvallend voor een ploeg die play-off 2 speelt, maar er zijn uiteraard wel wat uitblinkers. Zo denken we Pozuelo, Trossard en... Mathew Ryan. Die zou op een half jaar tijd wel eens in aanmerking kunnen komen voor de prijs van beste doelman. "Dat verrast me. Als ik zou winnen, zou ik uiteraard tevreden zijn, maar ik zou het wel raar vinden", aldus de Australiër in Het Nieuwsblad.

"Ik heb maar een half jaar meegespeeld. Op mezelf zou ik in ieder geval nooit stemmen. Als je het verdient, horen anderen op jou te stemmen. Er zijn trouwens nog goede doelmannen. Denk maar aan Butelle, Boeckx, Van Crombrugge en Penneteau. Op wie ik gestemd heb? Dat hou ik liever voor mezelf. Ik kan alleen verklappen dat er enkele Genk en Brugge-spelers bij zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties