Anderlecht kampioen in Charleroi? Om deze redenen zouden we toch nog niet te vroeg victorie kraaien

Anderlecht kampioen in Charleroi? Om deze redenen zouden we toch nog niet te vroeg victorie kraaien
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht trekt donderdag naar Charleroi om er met een laatste lendenruk de titel binnen te slepen. De motivatie zal groot zijn, maar toch heeft Anderlecht het altijd moeilijk tegen de Carolo's. Wij onderzochten waarom...

Dit seizoen pakte 4 op 6 in de reguliere competitie en ging het zelfs met 0-2 winnen op het veld van de Zebra's. Niet evident voor Anderlecht. In play-off 1 kwamen de mannen van Felice Mazzu echter twijfel zaaien in de harten van de Brusselaars. Na een demonstratie tegen Club Brugge werd het 0-1 in het Astridpark voor de jongens uit het Zwarte Land.

Eén Acheampong, drie bij Charleroi

Anderlecht zal het ook niet zo makkelijk hebben in het Stade du Pays, ondanks de kans om het daar af te maken. Ook Mazzu speelt immers liever vanuit de reactie en laat de tegenstander veelal komen om er dan met zijn 'flyers' vliegensvlug uit te komen. Anderlecht heeft Acheampong, Charleroi heeft er een stuk of drie (Baby, Fall, N'Ganga) die op snelheid een halve verdediging voorbij kunnen lopen...

Als paars-wit dus moet komen, zal het achteraan wel serieus moeten oppassen. Kara en Spajic zullen het zich alvast niet kunnen veroorloven in de buurt van de middenlijn te gaan spelen.

Publiek en Mazzu

En het publiek zal er weer bovenop zitten. Anderlecht is nu wel het één en ander gewend van de verplaatsing naar Brugge, maar ook in Charleroi kan het spoken. De vrij imponerende tribune van de harde kern is een horror voor elke doelman. Ook Silvio Proto liet zich verschillende keren door hen vangen.

En dan is er natuurlijk nog Mazzu zelf, die uit elk van zijn ploegen het maximum kan krijgen. Zeker als het tegen Anderlecht is. We weten dat hij vorige keer een artikel van ons heeft opgehangen in de kleedkamer om zijn spelers nog extra op scherp te zetten. Maar hij heeft er organisatorisch weer zo'n geheel van gemaakt dat het heel moeilijk is om er kansen tegen te versieren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties