Van late redding tot PO2-finale: furieus seizoenseinde is voor STVV voorbode richting volgend jaar

Van late redding tot PO2-finale: furieus seizoenseinde is voor STVV voorbode richting volgend jaar
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedere dag blikken we terug op het afgelopen seizoen van twee eersteklassers. Was de eindbalans positief, wat moet volgend seizoen beter en zitten er hiaten in de kern? Vrijdag nemen we Sporting Lokeren en STVV onder de loep.

Eerder op de dag kwamen we terug op het grijze seizoen van de Waaslanders. Dat leek ook lange tijd voor STVV het geval, maar play-off 2 keerde met een Limburgse finale tegen KRC Genk alles om.

Sint-Truiden kende een moeizame start na de komst van -  alweer - een karrenvracht aan nieuwe spelers en Ivan Leko als nieuwe coach. De Kanaries etaleerden te vaak een gebrek aan efficiëntie. Pas tegen het einde van de reguliere competitie was de redding een feit.

Smaakmakers

Net als vorig seizoen met William Dutoit, Junior Edmilson en Rob Schoofs stonden ook nu smaakamers op in het Haspengouw. Stef Peeters werd de Truienaar van het eerste competitiedeel, Cristian Ceballos en Pieter Gerkens die van de play-offs. Die laatste wordt nu volop het hof gemaakt en dreigt Stayen te verlaten.

Versterkingen

"Als we onze kern samenhouden en vijf gerichte versterkingen binnenhalen, kunnen we onze sportieve ambities bijstellen", liet Leko onlangs nog verstaan. De vraag is vooral wat er met de vele huurlingen zal gebeuren. STVV hoopt jongens als Igor Vetokele en Brandon Mechele langer aan zich te binden.

Wat met volgend seizoen?

De aanpassingsperiode die de vele buitenlanders kenden, is inmiddels achter de rug. En dus gaan de Limburgers meer dan waarschijnlijk een rustiger seizoen tegemoet dan afgelopen jaargang. Een verlengd verblijf van Vetokele of de komst van een goalgetter zijn wel cruciaal om eind juli sterk uit de startblokken te schieten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties