Boeckx denkt al aan de toekomst: "Svilar is een uitzonderlijk talent. Ik zal zorgen dat hij de topper wordt die hij kan worden"

Redactie
| 12 reacties
Boeckx denkt al aan de toekomst: "Svilar is een uitzonderlijk talent. Ik zal zorgen dat hij de topper wordt die hij kan worden"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Frank Boeckx (30) werd tijdens het voorbije seizoen ietwat verassend de eerste doelman van RSC Anderlecht. De doelman toonde zich een meer dan betrouwbaar sluitstuk en hielp paars-wit met enkele goede prestaties mee aan de titel.

Volgend seizoen is Boeckx zijn plaats misschien wel weer kwijt… Hij revalideert momenteel van een operatie aan de rug en mist mogelijk het begin van het seizoen. “Dat is nog niet zeker. Ik mag niet te snel weer beginnen trainen, want dan kan ik hervallen”, vertelde Boeckx in Van Gils & Gasten.

De 30-jarige goalie deed het de voorbije maanden goed, maar dat wil niet zeggen dat hij ook volgend seizoen eerste keus is. “Garanties bestaan niet in het voetbal, hé”, weet Boeckx als geen ander.

"Svilar bijstaan om te zorgen dat hij de topper wordt die hij kan worden"

“Als Mile Svilar (17) straks in de ploeg komt, zal ik hem zo goed mogelijk bijstaan om te zorgen dat hij de topper wordt die hij kan worden. Svilar is een uitzonderlijk talent, maar je mag die jongen ook niet te vroeg brengen. Anders kan je hem verbranden. Het is dus een beetje de juiste balans zoeken voor Anderlecht.”

Als Boeckx straks weer naar het achterplan verdwijnt, zal hij alleszins niet moeilijk doen. “Neen, ik zal geen pretbederver zijn. Ik ben ook vorig seizoen zo begonnen, als ervaren man tussen Svilar en Roef. Er heerst een zekere collegialiteit tussen doelmannen. Als de ene onder de lat staat, dan gunt de andere hem dat. Natuurlijk wil iedereen spelen, maar er is maar één plaats, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties